نشرات زنده
دانلود اپلیکیشن اندروید دانلود اپلیکیشن اندروید
فارسی English عربي

ایرانگردی

بیش از 4200 آبده تاریخی افغانستان تاهنوز ثبت نشده است

به گزارش آی فیلم 2، «محمد طاهر زهیر» نامزد وزارت اطلاعات و فرهنگ افغانستان می گوید 5 هزار آبده تاریخی در «افغانستان» وجود دارد یعنی این‌که افغانستان به خودی خود یک موزیم است اما از این مجموعه صرف سه صد آبده تاریخی مرمت و 800 آبده دیگر فقط ثبت شده‌اند.

طاهر زهیر هنگام تشریح برنامه‌هایش در ولسی جرگه افغانستان بیان داشته است:  طی حد اقل ۲۰ سال گذشته در راستای مرمت میراث‌های باستانی تلاش شده، اما تدابیر ناکافی بوده است.

وی تاکید کرده است: عزم ما آن است که تمام آبدات تاریخی را احیا مرمت و حفظ کنیم. 

آقای زهیر در عرصه توریزم نیز گفت: افغانستان جاذبه‌های تاریخی، فرهنگی و  توریستی زیادی در سطح جهان دارد اما سهمش از صنعت توریزم هیچ است.

وی افزود : در راستای بازسازی و حفظ آبده‌های تاریخی، این وزارت اقدامات عملی تازه را روی دست گرفته است در طول ۲۰ سال گذشته از جمله ۵۰۰۰ آبده تاریخی که در افغانستان وجود دارد، که تعداد  ۳۰۰  آبده مرمت شده است. در قسمت حفظ و مرمت آثار تاریخی کار و توجه زیاد نشده است.

آقای زهیر افزود: که امسال این وزارت اضافه‌ از ۲۰ پروژۀ مرمتی را روی دست داشت که بخش اعظم آن تکمیل گردید. او از «قلعه بست هلمند» به عنوان نمونه یاد کرد.

پیش از این وزارت اطلاعات و فرهنگ افغانستان گفته بود که حکومت ۱۶۰ میلیون افغانی را برای بازسازی و حفاظت آبدات تاریخی اختصاص داده است.

این وزارت تا اکنون ۱۱۷۷ آبده را فهرست و حدود ۸۱۱ آبده دیگر را ثبت و لوحه‌گذاری کرده است.

این در حالی است اداره آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) هشدار داده است که اگر برای حفظ این آبدات اقدام نشود، کاملا از بین خواهند رفت.

 بیشتر بخوانید :

درخواست رئیس جمهور افغانستان برای بازسازی منار پنجم مصلی هرات

بازسازی هوتل «تخت استالف» پس از سه دهه ویرانی

مرمت اساسی یک بنای تاریخی دو هزارساله در «هرات»

«قلعه بُست هلمند» مرمت و بازسازی می شود

کار بازسازی «استوپه‌ توپ‌دره» تکمیل شد

۱۶ آبده تاریخی در ولایت «غزنی» بازسازی می شود

اختصاص ۱۶۰ میلیون افغانی اعتبار برای بازسازی آثار تاریخی افغانستان

این مطلب را به اشتراک بگذارید